implant
Bizi arayın : (0)212 386 90 63

Öğrenci Bursları - Sıkça Sorulan Sorular

2017-2018 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihleri  1-14 Ekim 2017 (Başvurular 14 Ekim saat 17.00’de sona erecektir.)

Gerekli Evrakların Teslimi: 30 Ekim-6 Kasım 2017
Burs Başvuruları Kesin Sonuçlarının Açıklanması: 10 Aralık
Burs Ödemelerinin Başlama Tarihi: 1 Ocak 2018

• T.C. vatandaşı olmak,

• Disiplin cezası ve adli sicil kaydının olmaması,

• Burs süresince eğitime devam ediyor olmak,

• Başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak,

• Aile aylık gelirinin asgari düzeyde veya altında olması,

• Aile üzerine araç ve gelir getiren tapu kaydı olmaması,

• Ara sınıfta okuyan öğrenciler için genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,0 olması ve bir üst sınıfa geçiş hakkına sahip olmak,

• Ön lisans ve lisans bölümlerinde devlet üniversitesinde örgün eğitime veya özel/vakıf üniversitelerinde %100 başarı bursu ile eğitime devam ediyor olmak.

Nef Vakfı bursları karşılıksızdır.

Başka bir kurumdan burs alıyorsanız, Nef Vakfı bursuna başvurularınız değerlendirilmeyecektir. Buna KYK Bursu da dahildir. Ancak, KYK Kredisi Nef Vakfı bursu almak için bir engel değildir. (yetim, öksüz, yüzde 45 ve üzeri engelli, şehit-gazi çocukları ve SHÇEK kapsamından olan adaylarımız bu kritere dahil olmayıp KYK bursu alsalar dahi Nef vakfı bursuna başvuru yapabilirler)

Nef Vakfı’nın Burs Yönetmeliği gereği Açık Öğretim Fakültesi ve uzaktan öğretim programı öğrencilerine burs verilmemektedir.

www.nefvakfi.org adresimizde yer alan online burs başvuru formunu doldurarak, burs başvurusunun ilk aşamasını tamamlamış olursunuz.

İlk aşama inceleme sonuçları olumlu olan adaylarımıza, belirtmiş oldukları iletişim bilgilerinden ulaşılarak evraklar istenecektir. Evraklar 30 Ekim-6 Kasım 2017 tarihleri arasında teslim edilmelidir.

Nef Vakfı bursları yurtiçinde okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

Burs yönetmeliğimize göre başvuru yapacak öğrencilerde T.C vatandaşı olma koşulu aramaktadır.

Burs yönetmeliğimize göre sadece ön lisans ve lisans öğrencilerine burs verilmektedir.

Burs miktarları her yıl Nef Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. Sonuçlar açıklanırken burs miktarı bilgisi de verilmektedir.

Burslar 12 ay boyunca kesintisiz devam etmektedir.

Bursiyerlerimizden her yıl belirli bir dönemde evraklarını yenilemeleri talep edilmektedir. Bu evraklarla mevcut duruma göre tekrar değerlendirme yapılıp, bursun devam edip etmeyeceğine karar verilmektedir.

• Özel ve Vakıf Üniversitelerinde %100 burs dışında bir ücretlendirmeyle okuyan öğrenciler,
  • Açık Öğretim ve Uzaktan Öğretim programları ile okuyan öğrenciler,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • Vakıf bursuna başvuru tarihinde, meslek yüksekokulu düzeyinde 22, lisans düzeyinde 25 yaşını geçmiş öğrenciler.

İletişimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, güncel telefon numaranızı info@nefvakfi.org adresine gönderebilirsiniz.

Gerekli belgeler istendikten sonra eksiksiz olarak tekrar göndermelisiniz.

ÖNEMLİ NOTLAR

• İlk aşamada olumlu değerlendirilen ve gerekli evrakların talep edildiği adaylar ile birebir görüşme yapılmaktadır. Sonuçlar, öğrencilere e-posta ve SMS ile duyurulacaktır. (İstanbul içinde ikamet eden adaylarımız ile birebir, il dışında ikamet eden adaylarımız ile ise telefon ya da belirtilen haberleşme kanalları ile görüşme sağlanacaktır.)
  • İlk aşamanın olumlu sonuçlandığı bilgisi iletilen adayların, gerekli evraklar listesinde yer alan belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza iletmesi gerekmektedir.
  • Başka bir kurumdan burs alanlar Nef Vakfı bursuna başvuramaz.
  • Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs alanlar Nef Vakfı bursuna başvuru yapamaz. ( yetim, öksüz, yüzde 45 ve üzeri engelli, şehit-gazi çocukları ve SHÇEK kapsamından olan adaylarımız bu kritere dahil olmayıp KYK bursu alsalar dahi Nef vakfı bursuna başvuru yapabilirler) Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan Öğrenim Kredisi alınması ise Nef Vakfı bursuna başvurmak için engel teşkil etmez.
  • Herhangi bir kurumdan burs almayanlar, başvuru döneminde birden fazla kuruma başvuruda bulunabilirler.
  • Nef Vakfı bursu almaya hak kazanıldığı takdirde, sistemde kayıtlı olan e-posta adresine gönderilen e-posta'ya onay verildikten sonra, diğer burs başvuruları iptal edilmelidir.
  • Öğrencilerin önceden banka hesabı açtırmalarına gerek bulunmamaktadır.
  • Üniversite eğitimine devam eden şehit - gazi çocukları ve yüzde 45 ve üzeri engelli raporu bulunan adaylar öncelikli olarak değerlendirilecektir.
  • Burslarla ilgili detaylı bilgi almak için www.nefvakfi.org’da yer alan “Sık Sorulan Sorular” bölümünü ziyaret edebilir ya da info@nefvakfi.org adresine e-posta ile sorularınızı iletebilirsiniz. Burs dönemi yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, sorularınızı telefon ile değil, e-posta ile danışmanızı önemle rica ederiz.