Nef Vakfı Yüksek Öğrenim Burs Başvuruları
2024-2025 Öğretim Yılı Yüksek Öğrenim Burs Başvuru Tarihi: 13 - 22 Eylül 2024

• T.C Vatandaşı olmak
  • Ülkemizde bulunan devlet üniversitelerinin lisans bölümlerinde okuyor olmak
  • 4 yıllık lisans bölümlerinin 1.2.3 sınıflarında okuyor olmak (4.sınıf ve Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru kapsamına dahil edilmemiştir.)
  • Öğrenim süresi 5 ve 6 yıl olan bölümlerde okuyan öğrencilerin son sınıfları başvuru kapsamına dahil edilmemiştir.
  • Başvuru gerçekleştiren öğrenci ve aile fertleri üzerine tapu kaydı ve araç kaydı olmaması

• 6 Şubat 2023 deprem afetinde ebeveyn anne-baba kaybı yaşamış ya da deprem sebebiyle uzuv kaybı yaşamış kalıcı sağlık sorunu ( Raporlu)oluşmuş öğrenciler kontenjan kapsamında öncelikli değerlendirilmektedir.
  • Anne – Baba ebeveyn vefatı yaşamış öğrenciler kontenjan kapsamında öncelikli değerlendirilmektedir.
  • Üniversite giriş sınavında başarı sıralaması ilk 10.000 içerisinde olan öğrenciler kontenjan kapsamında öncelikli kategoride değerlendirilmektedir.

Nef Vakfı Yüksek Öğrenim bursları karşılıksızdır.

Başka dernek ve vakıftan burs almama koşulu bulunmaktadır.

Nef Vakfı Yüksek Öğrenim Burs Başvuru yapmaya KYK bursu ve kredisi almak engel değildir. Başvuru yapabilirler.

Vakfımızın burs yönetmeliği gereği açık öğretim fakültesi ve uzaktan öğretim programı öğrencilerine burs verilmemektedir.

Burs yönetmeliğine göre devlet üniversitelerinin lisans bölümlerinde okuyor olma koşulu bulunmaktadır. Özel üniversitelerde burslu ya da ücretli kapsamında okuyan öğrenciler başvuru kapsamında değildir.

• Açık öğretim veya uzaktan öğretim programlarında okuyan öğrenciler
  • Ücretli değişim programlarında bulunanlar
  • Vakıf bursuna başvuru tarihinde 25 yaşını geçmiş kişiler
  • Düzenli maaşlı geliri ve aktif devam eden sgk kaydı bulunan kişiler

www.nefvakfi.org adresimizde yer alan online burs başvuru formunu doldurarak burs başvurusunun ilk aşamasını tamamlamış olursunuz.

Nef Vakfı burs başvuru sonuçları Ekim ayı son haftası açıklanması planlanmaktadır. Online başvuru yapan adaylara olumlu-olumsuz sms ile bilgi sağlanmaktadır. İlk burs ödemeleri burs yatmaya başladığı aydan itibaren yatırılır geriye dönük ödeme yapılmamaktadır.

Notlar:

• Başvurunuzun başarılı olarak tamamlandığından emin olunuz.
  • Burs başvuru sonuçları ile ilgili bilgilendirme başvuru sırasında belirteceğiniz telefon numarasına sağlanır başvuru tamamlandıktan sonra iletişim bilgileri değiştirilememektedir.
  • Belirtilen tarihler arasında başvuru sayfasında problem yaşarsanız farklı bir zaman diliminde başka bir bilgisayardan tekrar denemenizi ve eksiksiz olarak doldurduğunuzdan emin olmanızı öneririz.
  • Burs başvuruları masa üstü bilgisayardan yapılmaktadır. Telefon üzerinden burs başvuruları yapılmamaktadır.
  • İlk aşama burs başvurularında evrak talep edilmemektedir. İlk aşama burs başvuru sonucu olumlu sonuçlanan adaylardan evrak talep edilmektedir.